Púť detí a rodín do Marianky
Pán arcibiskup už niekoľko rokov pozýva všetky deti a rodiny na spoločnú púť za Maminkou do mariánskeho údolia. Boli ste tam už aj vy?
Aj tento rok sa v sobotu 20. mája vydajú stovky detí, mladých a rodín na púť z Rače alebo zo Stupavy do Marianky. Odchod z Rače (Stupava je aktuálna skôr pre Záhorie) je o 8:30 h. Po ceste, ktorá je pomerne nenáročná (a je možné ju prejsť aj kočíkom) sú pripravené zastavenia. Približne okolo 12h (pre dospelého by to pravdaže trvalo kratšie) dorazia pútnici do údolia. Pri bazilike na nich čakajú bohoslovci so svojím programom a detské spevácke zbory. O 14:30 začína sv. omša v údolí s otcom biskupom za účasti mnohých kňazov a stoviek detí (organizátori hovoria o 2 tisícoch, ale v tom údolí sa to akosi stratí :-). Predpokladaný záver je okolo 16h.
Je veľmi dobré, ak sa nazbiera taký počet ľudí, aby sa mohol objednať autobus, ktorý nás odvezie do Rače a potom pre nás príde do Marianky. Dá sa pravda vrátiť sa pešo popoludní k autu do Rače, kde ho ráno necháte, ale určite nie s malými deťmi. Preto by bolo výborné, ak by sa našiel počet do autobusu.
V sakristii je možnosť zapísať sa, kto má záujem, aby sme vedeli, či autobus objednať alebo nie.
A prečo púť do Marianky?
Nuž môžem povedať krátku osobnú skúsenosť - veľmi čerstvú z minulého roka. Prvýkrát odkedy máme deti sme putovali do Marianky pešo (so všetkými deťmi). Hoci som sa necítila najlepšie, bola som rada, že to môžem po rokoch opäť zažiť spolu s rodinou. Pri jaskynke som Panne Márii odovzdala do je rúk našu túžbu po ďalšom dieťatku. Už o pár dní som už s istotou vedela, že moju prosbu vypočula. Tobiáško môžem práve teraz držať v náručí a dojčiť. A ja verím, že sa nám podarí spoločne ísť za Maminkou opäť a zložiť jej veľké Ďakujem.
Myslím, že každá rodina má svoje radosti i starosti. Poďme ich odovzdať Márii, zažiť silu putovania a zvlášť radostného putovania s deťmi.



Dátum udalosti: 20.05.2017 08:30

Vytvoril: Jana Loduhová
Vytvorené dňa: 04.05.2017
Upravené dňa: 04.05.2017